MESLEKSEL BECERİLER UYGULAMA SINAVI

MESLEKSEL BECERİLER UYGULAMA SINAVI:
Mesleksel beceri eğitimine devam zorunluluğu aranmaktadır.
Dönem 3 kapsamında kurul sonunda işlem becerilerinin doğrudan gözlemi yöntemi ile mesleksel beceri uygulama pratik sınavı yapılmaktadır.
Öğrencilerin ilgili kurulda yapılan uygulamalara yönelik maketlerin de kullanıldığı uygulama becerilerini ölçen bir sınavdır.
Öğrencilerden kurullarda yer alan mesleksel beceri uygulamalarını “Mesleksel Beceri Öğrenim Rehberleri”ne uyacak şekilde yapmaları beklenmektedir.
Değerlendirme bu rehberler üzerinden puan verilerek yapılmaktadır. “Mesleksel Beceri Öğrenim Rehberleri” ilgili disiplinler tarafından oluşturulan rehberlerdir.
Mesleksel beceri uygulamaları her ders kurulu için bir bütün olarak değerlendirilir. Bir ders kurulundaki toplam mesleksel beceri uygulamaları 10 saatten daha az ise 2 ders saatlik uygulamaya katılmayan, ders kurulundaki toplam mesleksel beceri uygulamaları 10 saatten daha fazla ise ders saatlerinin toplamının %20’snden fazlasına katılmayan öğrencinin, o ders kurulundaki mesleksel becer pratik/uygulama notu sıfır olarak değerlendirilir. Bu durumda öğrenci mesleksel beceri pratik/uygulama sınavından ayrıca baraj altı kalır.